Pagini

marți, 4 ianuarie 2011

Tocanita de vitel cu castraveti murati

Ingrediente:
500 gr. carne de vita
1 ardei verde
o ceapa si jumatate
100 gr. telina - radacina
cativa catei de usturoi
3-4 castraveti murati
2 ling. faina
150 ml smantana
50 ml. lapte
2 ling. ulei
sare, piper
patrunjel verde


  • carnea se curata de pielite si se taie fasii
  •  legumele (ceapa, ardeiul si telina + 3-4 catei de usturoi) se taie julien

  • Se pune uleiul la incins intr-o tigaie,se adauga carnea si se caleste cateva minute, pana isi schimba culoarea; peste carne se adauga  legumele si apa (cam 1 pahar - cat sa acopera carnea si legumele) si se lasa sa fiarba la foc mic.


  • cand carnea este aproape fiarta se adauga si castravetii murati taiati julien si se mai lasa la fiert 10-15 min.
  • intre timp se pregateste un sos din faina, smantana si lapte, condimentat cu sare, piper si putin usturoi pisat. cand carnea este fiarta se adauga sosul, se omogenizeaza bine si se mai lasa sa dea un clocot. 
  • la final se presara partunjel verde tocat 

  • se serveste cu orice fel de garnitura (cartofi, orez etc), dar cu mamaliga merge tare bine....:)



6 comentarii: