Pagini

luni, 19 octombrie 2009

Zacusca de fasole boabe





Ingrediente: 1/2 l ulei, 5 kg. gogosar, 2 kg. ceapa, 2 kg. morcov, 3 kg fasole, 2 kg. rosii, foi de dafin, sare, piper, 3-4 lg. zahar/ miere.
Preparare: gogosarul, ceapa, morcovul si rosiile (curatate de pielita) se dau prin masina de tocat carne, iar fasolea se fierbe.
Se pune uleiul la incins se adauga ceapa si se lasa putin la calit, dupa care se adauga morcovul iar apoi gogosarul. Se lasa zarzavatul sa dea cateva clocote, pana cand se evapora apa si incepe sa iasa uleiul la suprafata, se adauga foile de dafin, se condimenteaza cu sare si piper dupa care se adauga fasolea fiarta in prealabil. Cand zacusca este aproape gata se adauga rosiile, cateva ling de zahar si se mai lasa putin sa fiarba (max.30 de min.).
Zacusca se pune in borcane inchise ermetic si se fierb in duns timp de 45 min dupa momentul in care incepe sa clocotesca apa.

Un comentariu:

  1. Stimata Doamna,

    Sunt incantat sa va anunt ca blogul dumneavoastra a fost inscris de catre un fan la Festivalul Blogurilor Gustoase, editia 2009. Categoriile la care acesta v-a inscris si retetele alese sunt:

    Blogul cu cele mai gustoase mancaruri traditionale romanesti
    Zacusca de fasole boabe
    Ciorba de urzici
    Ficatei de pui cu mamaliguta


    Mancaruri din bucataria internationala
    Pizza Primavera
    Turkish patatoes
    Escalop de porc cu ciuperci


    Mancaruri vegetariene
    Legume cu orez
    Zacusca de fasole boabe
    Salata de primavara


    Aperitive
    Chec aperitiv
    Ciuperci umplute
    Salata cu crutoane


    Fripturi
    Escalop de port cu ciuperci
    Friptura de porc
    Pui la cuptor



    Torturi
    Tort de iarna
    Tort de clatite
    Tort

    Dulciuri diverse
    Budinca de cozonac
    Clatite cu inghetata
    Chec din albusuri cu nuci


    Blogul cu cele mai frumoase poze
    Chec din albusuri cu nuci
    Tort de clatite
    Ciuperci umplute


    Blogul cu cele mai explicite retete
    Legume cu orez
    Escalop de porc cu ciuperci
    Ciorba de urzici

    Blogul cu cele mai frumos decorate mancaruri
    Tort de clatite
    Tort
    Tort de iarna
    Va rugam sa ne trimiteti un e-mail daca doriti ca anumite retete sa fie modificate sau daca nu doriti sa participati la Festival.

    Nu uitati, de asemenea, ca in perioada 2 noiembrie - 15 noiembrie 2009 va avea loc votarea. Va recomandam ca in aceasta perioada sa scrieti un post pe blogul dumneavoastra care sa contina un link spre concurs pentru ca fanii blogului dumneavoastra sa va poate vota.

    Cu bine,

    Cristi Clita,

    Project Manager Gustos.ro
    Email: cristian.clita@tree.ro
    Tel.: 021 324 14 04
    Fax: 021 326 72 33
    Web: www.gustos.ro

    RăspundețiȘtergere