Pagini

duminică, 24 mai 2009

Eclere cu frisca si capsiuni

Ingrediente pentru coji

  • 100 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 5 oua
  • un praf de sare

  • se amesteca apa cu laptele, uleiul si se pune pe foc.
  • cand a inceput sa dea in clocot se adauga toata faina si se amesteca bine pana ce compozitia se desprinde de pe peretii vasului.
  • se ia compozitia de pe foc, se lasa putin la racit si se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou.
  • se aseaza in tava sub forma de bastonase si se dau la cuptor pt.aprox. 30 de min (la inceput la foc mare, dupa care se reduce flacara).

Ingrediente pentru crema
  • 800 ml lapte
  • 1 l frisca
  • 2 oua
  • o budinca
  • 4-5 ling. de zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala

  • ouale intregi si zaharul se amesteca bine pana ce se topeste zaharul si se obtine o pasta destul de consistenta
  • se adauga praful de budinca, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si laptele
  • compozitia obtinuta se pune la fiert pana ce se ingroasa
  • cand crema s-a fiert, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca
  • in crema racita se adauga 200 gr. frisca (restul se pastreaza pt. ornat)

  • se umplu eclerele cu un strat de crema de vanilie, se adauga capsunii taiati cubulete, iar apoi un strat de frisca
  • se decoreaza cu frisca si glazura de ciocolata

7 comentarii: