Pagini

marți, 10 februarie 2009

Budinca de cozonac cu mere


Reteta pe care am folosit-o este cea de aici http://retete-culinare.rol.ro/retete/budinca-de-cozonac.html, insa am modificat-o putin.
Ingredientele de care avem nevoie:
  • 300 gr cozonac
  • 500 ml lapte
  • 150 ml vin
  • 2 oua
  • 1 budinca caramel
  • 150 gr. zahar
  • 3 ling. Miere
  • 150 gr branza de vaci
  • 5 mere
  • dulceata de capsunsi /cirese
Mod de preparare:
Cozonacul se taie in bucati mici, se adauga vinul si se lasat se se inmoaie. Oule se bat cu 3 linguri de zahar, se adauga praful de budinca si laptele.
Se pune restul de zahar la caramelizat, se aseaza merele taiate jumatati, peste mere se pune cozonacul inmuiat in vin, iar la sfarsit compozitia de oua, lapte si budinca.



Se da la cuptor pentru 45 minute.


Cand e aproape gata se pune deasupra branza de vaci amestecata cu mierea si se mai lasa la cuptor 5-10 min.









Se serveste cu dulceata sau cu sirop de caramel, dupa preferinta!






5 comentarii: