..si pentru ca azi e vineri si suntem in postul Pastelui va propun o reteta de fasole frecata....asa ca la mama acasa... la Bistrita:)
Se pune fasolea la inmuiat in apa rece (de cu seara), iar a doua zi se pune fasolea la fiert, schimbandu-i apa de 2-3 ori. Cand fasolea a fiert, se strecoara si se paseaza (fie cu ajutorul unui blander, fie se trece printr-o sita deasa). Se pune uleiul la incins intr-o cratita, se adauga o ceapa tocata, iar cand ceapa s-a inmuiat se adauga si 1 lingurita de boia dulce; peste amestecul de ceapa si boia se adauga fasolea pasata, sare si piper dupa gust, si putin cimbru (daca e nevoie se mai poate adauga putina apa calduta, atat cat sa aiba consistenta pe care o doriti ). Lasti sa dea un clocot iar apoi luati de pe foc.
Se serveste cu ceapa calita deasupra (ceapa se taie julien, se caleste in ulei iar apoi se adauga boia)
....... poate fi servita cu muraturi sau cu o salata de rosii .....
....pur si simplu delicios:)
Ingredientul principal e binenteles fasolea, eu am folosit cam 400 gr., iar in afara de asta mai aveti nevoie de 2 cepe, 2 lingurite de boia dulce, ulei, sare, piper si putin cimbru uscat.
Se serveste cu ceapa calita deasupra (ceapa se taie julien, se caleste in ulei iar apoi se adauga boia)
Un deliciu...eu i-as mai adauga putin usturoi tocat pe deasupra!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Excelenta ! mi-ai facut o poftaaaa
RăspundețiȘtergerepapa bun...am sa fac si eu dar nu azi...tre sa scot rulourile cu mere din cuptor :)
RăspundețiȘtergerebuna,buna tare de tot
RăspundețiȘtergereColegul meu de apartament e tot din Bistrita, deci cama asa mancam si noi fasolea frecata.Si-ai pus si ceapa din aia cu boia.Moamma ce pofta mi-ai facut.
RăspundețiȘtergereDuminica placuta iti doresc.
am o cutie de fasole in camara, ia sa ii dau eu un scop in viata :)), ca mi-e pofta de multicel...
RăspundețiȘtergere@Mariette, @amalia,@ella,@yaya,@micul,@zazuza- ma bucur ca va place reteta, e simplu de facut dar e tare buna!
RăspundețiȘtergereottima questa crema.bella presentazione!
RăspundețiȘtergereCe bine arata, super prezentata...
RăspundețiȘtergereNu,numai miercurea si vinerea,in orce zi a saptamanii,imi place tare mult fasolea batuta!Tot asa o fac si eu,cu ciapa calita si pasta de tomate,peste.Grozava!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Foarte buna!!!
RăspundețiȘtergeremmmmm.... Ce Bine arata si ce pofta mi ai facut, maine e zi de post o idee grozava!!!:)
RăspundețiȘtergeremmmm, que delicia
RăspundețiȘtergereEstupenda receta, se ve extraordinaria, me voy encantada de haber visto tu blog y tus mágnificas recetas, volveré.
RăspundețiȘtergereUn saludo desde España
Salivez de-a dreptul,si s-ar putea sa fac si eu,si daca nu maine saptamana viitoare sigur.
RăspundețiȘtergereFoarte buna, imi place tare mult.
RăspundețiȘtergere