joi, 29 octombrie 2009

Foi cu amoniac


Ingrediente (pt. 4 foi): 4 oua, 9 lg. zahar, 8 lg. ulei, 6 lg. lapte, sare, 1 lingurita de amoniac, faina. Daca doriti mai multe foi dublati cantitatile.
Mod de preparare foi : Ouale se bat bine cu zaharul, se adauga uleiul, un praf de sare, amoniacul stins in laptele caldut iar apoi faina (cat cuprinde).
Se lasa aluatul sa se odihneasca pt.aprox.1/2 dupa care se intin foi pe dosul tavii.

Ingrediente crema: 3 oua, 150 gr. zahar, 2 lg. cacao, 0 cescuta de apa, 1 pachet de unt, 200 gr. nuca.
Pentru ca eu am facut 2 prajituri am folosit cantitati duble penrtu crema.
Mod de preparare: Ouale intregi, zaharul, apa si cacaua se amesteca bine, dupa care se pun pe foc si se fierb pana ce se topeste zaharul si incepe sa se ingroasa.

Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce sa racit se adauga untul (stors de apa, altfel crema se taie) si nucile macinate.

Se umplu foile cu aceasta crema. Cine doreste poate inlocui crema de ciocolata cu o crema de lamaie sau cu o crema de vanilie.


Un comentariu:

Lale spunea...

Buna Violette,

Ai un blog cu retete minunata ma inspir foarte des din creatile tale.Te rog spunemi aprox. cantitatea de faina a foilor eu nu am mai facut niciodata foi cu amoniac si habar nu am cit de consistent trebuie sa fie aluatul.
Multumesc anticipat