duminică, 5 aprilie 2009

Varza a la Cluj

Ingrediente: o varza medie, 1/2 kg carne tocata, o ceapa, un morcov, un ardei verde, cca. 150 gr. orez, 100 gr. slanina, pasta de tomate, condimente.

Pregatim umplutura: intr-o tigaie punem la incins putin ulei, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat cubulete mici si morcovul dat pe razatoare. Adaugam putina boia si lasam la calit, dupa care adaugam carnea tocata, 2-3 ling. de pasta de tomate, condimentele dupa gust (sare, piper, cimbru, delikat) si mai lasam cateva minute pe foc.
Varza se taie marunt si se caleste

Asezam cateva felii de slanina pe fundul unei cratite, acoperim cu un strat de varza calita, peste varza punem un strat de carne tocata si terminam cu un strat de orez (fiert in prealabil).
Repetam operatiune de cateva ori, ultimul strat fiind cel de varza calita. Se adauga aprox. o jumatate de pahar de apa, putina pasta de tomate, sare piper, patrunjel tocat si se da la cuptor pentru aproximativ o ora.

Un comentariu:

lauralaurentiu spunea...

Am lansat un concurs pe care il gazduiesc la mine, poate vei dori sa participi.