duminică, 12 aprilie 2009

Tort de clatite



Pregatim clatitele dupa reteta http://adellaida.blogspot.com/2009/03/clatite-la-violette.html.
Avem nevoie de aprox. 12-15 clatite.



Ingrediente pentru umplutura: 300 gr.frisca, 1/2 l lapte, o budinca de capsuni, 200 gr.nuca macinata, 2 oua, sirop de fructe de padure, finetti, 4 linguri de zahar, cacao.

Ouale intregi le amestecam cu zaharul, praful de budinca si laptele. Compozitia obtinuta se fierbe pana incepe sa se ingroase. Dupa ce budinca s-a fiert se lasa la racit, iar cand e gata racita se amesteca cu 3-4 linguri de frisca.
Restul de frisca o se amesteca cu nuca macinata



Asamblarea tortului: - se aseaza prima clatita peste care se pune finetti si frisca cu nuca
- se acopera cu alta clatita peste care se pune budinca
- un alt strat peste care punem finetti
- se repeta aceasta operatie pana la terminarea clatitelor




- se orneaza cu frisca, cacao si sirop de fructe de padure


POFTA BUNA!

Niciun comentariu: